Lakschade auto

Lakschade aan uw auto is gelukkig - in de meeste gevallen - zeer goed te herstellen. er zijn verschillende methodes voor de verschillende gradaties in lakschade. Hier zijn geen vuistregels voor, de experts van Schadenet Groningen weten dit uitstekend in te schatten.

Hoeveel de kosten zijn die u kwijt bent aan het laten repareren van lakschade zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste speelt de oorzaak een rol, hoewel deze niet al te groot is. Lakschade is op te lopen door hagelschade, deukschade en vogelpoep. De grootte en de diepte heeft de meeste invloed. Ten derde is het ook van belang of u voor simpel herstel gaat, of voor liever voor de luxe hersteloptie kiest voor resultaat dat over een paar jaar er hetzelfde uitziet. Het kan zijn dat u er met spotrepair snel en goedkoop van af bent, maar dit is helaas niet altijd het geval. Tot slot is overspuiten van de schade niet altijd voldoende, en moet het autoschadebedrijf het onderdeel demonteren en apart behandelen.

Kosten lakschade

De kosten van lakschade variëren dus, zoals eerder al gezegd. Bij ondiepe schades van 1 bij 2 centimeter kunt u rekenen op €150,- à €200,-. In dit geval gaat het om het herstellen en het spuiten van de auto. Als het autoschadeherstelbedrijf het onderdeel moet demonteren, moet u rekening houden met €200,- aan extra kosten. Een schade van ongeveer 20 centimeter bij 5 centimeter. Het wel of niet uitvoeren van demontage is niet onderhandelbaar omdat de expertise van de schadehersteller leidend is.

Lakschade door vogelpoep?

Heeft u dit ook al eens meegemaakt? Net de auto gewassen of door de wasstraat gereden en binnen een mum van tijd zit er al weer een lelijke, smerige witte flats op uw mooie glimmende lak. Vogelpoep: erg vervelend en slecht voor uw lak!

Het is een veelgemaakte vergissing dat dit zou komen door giftige, schadelijke of bijtende stoffen in de vogelpoep. De oorzaak daarentegen is dat de lak van uw auto 'leeft'. Tijdens temperatuurverschillen, zet de lak van uw auto uit en krimpt vervolgens weer in. Dit is onzichtbaar voor het blote oog. Behalve als er op een bepaalde plek vogelpoep zit of heeft gezeten. Dan blijft er een doffe plek achter op de autolak.

Meer informatie omtrent lakschade

Neem bij lakschade aan uw auto contact op met Schadenet Groningen. Wij kunnen in korte tijd een zeer nauwkeurige schatting maken van de kosten voor reparatie.

Start de schadecalculator | Afspraak maken | Offerte aanvragen

Service en klantgericht

"De service en klantgerichtheid is opmerkelijk goed. Ook het plezier waarmee het werk wordt gedaan is top." - Aad Langeveen

Hoe werkt mobiel schademelden?

  1. Meld uw schade
  2. Voeg foto's toe
  3. Maak direct een afspraak